19-10 Shellharbour
19 oktober 2024 - Shellharbour, Australië
Vanmorgen zijn we naar het centrum gelopen en hebben daar ontbeten. Achteraf was dat een beetje een ongelukkige keus want het viel ons beiden tegen. Daarna gingen we naar Kiama. Daar hebben ze de grootste blowhole ter wereld, zeggen ze zelf op visitNSW.com. Als de omstandigheden goed zijn kan het water tot over de 30 meter spuiten. Toen wij er waren ging hij nog niet eens op halve kracht. Af en toen een lullig spuitje maar dat had natuurlijk alles te maken met de omstandigheden. Er waren niet veel hoge golven. Morgen als we verder zuidelijk trekken kijken we nog een keer. Misschien heeft ie dan meer in zijn mars. Na dit bezoek gingen we naar de Fokuangshan Nan Tien Temple in Wollongong. Dat is de grootste boeddhistische tempel op het zuidelijk halfrond. De Nan Tientempel is een boeddhistisch tempelcomplex in het Australische Berkeley, een voorstad van Wollongong, 80 km ten zuiden van Sydney. Het is een tempel van de boeddhistische vereniging Fo Guang Shan. Het werd gebouwd in opdracht van Fo Guang Shan. In 1995 was het klaar. De plaats van tempel was gekozen door de hoge monnik Hsing Yun. Het land van de tempel is gedoneerd door de Australische overheid. Het is een prachtig complex en bestaat uit de tempel en een pagode. Gelukkig was het niet zo druk en konden we alles op ons gemak bekijken. Hierna zijn we terug naar de camping gegaan. Rond 12.45 uur gingen we weer lopend naar het stadje om te lunchen bij het Harbour Thai Restaurant. We hebben daar vreselijk lekker gegeten en als we hier nog een dag langer waren gebleven zouden we daar morgen weer aanschuiven. Vanmiddag hebben we rustig aan gedaan. Morgen gaan we nog wat zakken naar Narooma dat is hier ongeveer 250 km vandaan. We moeten niet vergeten dat we dat later ook weer omhoog moeten richting Sydney. Dat was het weer voor vandaag. Groetjes uit Shellharbour.
Pauline:19 oktober 2024Veel plezier in Narooma. Misschien komen jullie de zus van Annemiek tegen (Marianne Bekker). Zij woont daar met haar gezin. X
Hennie:19 oktober 2024Heb jij ook contact met Marianne? Of kan Annemiek ons misschien nog tips geven? Wat moeten we zeker doen?