17-10 Bathurst Camden

17 oktober 2024 - Camden, Australië

Vandaag zijn we via de zuidelijke route het Nationale Park in- en uitgereden. Ons plan van gister kwam volledig uit. Vanmorgen was het eerst nog mistig tot 09.00 uur maar daarna hadden we de hele dag volop zon en was het zo'n 23 graden. En dat is het nu nog om 16.30 uur. We moesten eerst ongeveer 100 km rijden voordat we bij de eerste toeristische attractie waren. Onderweg kreeg Hennie het idee dat er iets met de auto aan de hand was. Zij hoorde een raar geluid.  Na ongeveer 10 km besloten we om de camper te onderzoeken. We stopten en ik zette de motor uit. Wat we hoorden was het enorme lawaai dat cicaden kunnen produceren. Ze staan bekend als het luidste insect ter wereld en je hoort ze alleen op warme dagen. Cicaden maken geluid met hun trommelorgaan, dat zich in het achterlijf bevindt. Toen we gerust gesteld waren reden we verder naar The Three Sisters. Er doen veel verhalen over hen de ronde. De mooiste vind ik persoonlijk een Aboriginal legende. "De veelgehoorde legende van de Drie Zusters is dat drie zusters, Wimalah, Meeni en Gunedoo, in de Jamisonvallei leefden als leden van de Katoomba-stam. Ze werden verliefd op drie mannen van de naburige Nepean-stam, maar het huwelijk was verboden door de stamwet. De broers waren niet blij met deze wet en besloten daarom de drie zusters gevangen te nemen. Er volgde een grote stammenstrijd en de zusters werden door een oudere in steen veranderd om hen te beschermen, maar hij werd gedood in de strijd en niemand anders kon hen terugbrengen."  In januari 2014 werden The Three Sisters aangewezen als een Aboriginal plaats. Het was zeker spectaculair en in tegenstelling tot vele andere attracties die we bezocht hebben, heel rustig. Natuurlijk waren er de nodige Aziaten maar het viel best mee. Onze volgende stop was Wentworth Falls. Wij hebben gekozen om de waterval de bekijken. Hij staat bekend als een van de meest verbluffende watervallen in de bergen en markeert het punt waar de populaire Jamison Creek over de helling naar beneden stort en bijna 300 meter naar beneden duikt in een groot zwembad. Vanaf daar slingert het door de kreek naar de Valley of The Waters. Verder heb je daarvandaan een prachtig uitzicht over het Blue Mountains National Park. En al die tijd hadden we dat lawaai van de cicaden. Het deed soms pijn aan je trommelvliezen. Hierna zijn we naar de camping in Camden gegaan. Hier hoor je die krengen gelukkig niet. Morgen gaan we echt richting de kust. We hebben een plek voor twee dagen in Shellharbour. Groetjes uit Camden.

1. Joke:
    19 oktober 2024
    Wat een grootsheid allemaal.