Dag 16 Bathurst.
3 september 2025 - Beresford, Canada
Vanmorgen zijn we naar de Pabineau Falls gereden. Dat was een prachtig stuk natuur midden in Indianen gebied. Pabineau Falls is een nederzetting in New Brunswick. Het is het administratieve kantoor van de Pabineau Mi'kmaq First Nation -bandregering .Het ligt ongeveer 8 kilometer ten zuiden van de stad Bathurst . De gemiddelde populatie van de Pabineau First Nation in het reservaat is ongeveer 200 individuen. De watervallen zelf zijn een reeks kleine stroomversnellingen op de Nepisiguit-rivier. Hierna zijn we naar het informatie centrum in Badhurst gegaan. Daar werden we door een heel vriendelijke mevrouw te woord gestaan. De eerste Europese vestiging werd in 1619 gesticht door Franse missionarissen en stond bekend als Nepisiguit. In de jaren 1820 kreeg de gemeenschap de naam Bathurst. De aangrenzende gemeenschappen werden in 1912 samengevoegd en kregen de stadstatus, die in 1966 werd bevestigd. Na het informatie centrum zijn we over La Prommenade Waterfront gelopen. Dit is een cluster van winkels, kunst, boetiekjes, een bezoekersinformatiecentrum en een buitenpaviljoen. Er zijn nog maar 2 oude gebouwen van vroeger over gebleven het postkantoor en de kerk. Voor de rest is alles verdwenen. Voor de lunch hebben we heerlijk buiten de stad bij bistro Aura gegeten. Na de lunch zijn we terug naar de camping gegaan en genieten we hier in de zon van een lekker glas wijn. Het is vandaag weer 24 graden.
Will en Mieke:4 september 2025prachtig gebied en evenzo verwoord
Mar velzel:4 september 2025Mooie foto's en leuk dat plein met rondom winkels