02-03 sept Darwin - Kakadu Cooinda Lodge

3 september 2024 - Kakadu National Park, Australië

Vanmorgen zijn we met een Uber naar de camper verhuur gegaan. We waren mooi op tijd en werden heel snel geholpen. Na de bekende uitleg gingen we op pad. Onderweg deden we boodschappen bij Coles één van de twee grootste supermarkten hier. In de auto zit een GPS en die hadden we op het adres van de camping ingesteld. Nou dat ging dus niet helemaal lekker want op een gegeven ogenblik gaf hij aan dat we onze bestemming bereikt hadden maar we zaten in de middle of nowhere. Gelukkig is Hennie een specialist op "Maps Me" en zo kwamen we uiteindelijk op de juiste plek. Op de camping is het 39 graden. Dat is echt niet heel leuk meer. Toen we naar de receptie waren geweest om een andere plek te vragen was het 47 graden in de auto. De camper is inmiddels voor 80% naar onze zin ingericht maar er moet nog een beetje verplaatst worden. (Wat heeft een mens een bagage bij zich)  Het valt niet mee om de bedden met die hitte op te maken en verder alles in te richten. (Ook dit is de verdienste van Hennie voor 85%) Hierna hebben we een duik in het zwembad genomen. Dat was erg lekker. Net hebben we gegeten en we zijn klaar voor de avond. Ik zie mij nog niet in mijn bed liggen. Dat zal wel boven op de lakens worden. Voor morgenochtend vroeg hebben we een boottocht door het natuurpark geboekt. Lekker vroeg dus hopelijk is het nog een beetje uit te houden. Vandaag niet veel foto's genomen 350 km gereden en weinig te beleven.

Rond 06.20 werden we opgehaald en naar het vertrekpunt van onze Yellow Water tour gebracht waar we om 06.45 uur vandaan vertrokken. Het was echt een prachtige tour waarbij we veel vogels en zoutwater krokodillen hebben gezien. In tegenstelling tot gister heb ik nu heel veel foto's genomen en het was lastig om te bepalen welke ik bij de blog zou plaatsen. Uiteindelijk is het gelukt maar het zijn er toch nog behoorlijk veel geworden. Het is  nu nog maar 10.00 uur dus wat gaat het worden vandaag. Wat zeker is, is dat Hennie vandaag  een was draait want we zijn al een tijdje onderweg. Ik had vervelend bericht omdat mijn net nieuw geplaatste censor om mijn bloedsuikerwaarde te meten het niet deed en ik nu een nieuwe moet aanbrengen. Gelukkig had ik er eentje extra mee genomen. 14.30 uur: deze doet het wel goed. We hebben net heerlijk gegeten in Mimi’s Restaurant op de camping. Hennie had een geroosterde aubergine schotel en ik had een geweldige sirloin steak. Wij maar denken: wij beginnen bovenin daar is het warmer en hoe meer we zakken hoe warmer het daar dan ook wordt. Dat klopt helemaal alleen kan het ook te gek. Momenteel is het 38.4 graden. Dadelijk maar weer naar het zwembad. De was is inmiddels klaar, het droogt hier lekker. Wij zijn dolblij met de airco in de camper.

Maak je reisblog advertentievrij
Ontdek de voordelen van Reislogger Plus.
reislogger.nl/upgrade

1. Pauline:
    3 september 2024
    Prachtige foto's en hopelijk blijft je sensor goed werken. Sterkte met de temperatuur.
    Groetjes, Pauline
  2. Henderina:
    3 september 2024
    Fijn om jullie belevenissen te lezen.
    Wel jammer van het warme weer,geniet van wat jullie nog wel kunnen in de hitte.
    Zeer mooie foto's.
    Groetjes van mij
  3. Marga Moester:
    3 september 2024
    Wat een mooie boottocht hebben jullie gemaakt. Sterkte met de warmte.
    Groetjes, Marga
  4. Marjan:
    3 september 2024
    Mooie foto’s en een mooie camper.
  5. Joke:
    3 september 2024
    Wat een krokodillen zeg! Bijzonder! Alleen maar afkoelen in het zwembad dus😅
  6. Gre Wierenga Martis:
    6 september 2024
    Mooie boot tour gemaakt. Op het water kun je maar het beste zijn met deze temperaturen.