31 augustus en 1 september

1 september 2024 - Darwin, Australië

Vandaag een heerlijk ontbijt gehad in ons hotel. Deze komt uit dezelfde keten als die in Adelaide maar dit is wel een stuk luxer. We zijn gestart op de hop on hop off bus. Dat is een tour van  uur en je kunt zelf bepalen waar je wilt stoppen. In de middag hebben we Aziatisch gegeten in een food court. Hierna zijn we door de stad gelopen om veel street art (Graffiti) te bekijken en te fotograferen. Er zitten prachtig werken tussen. Vervolgens hebben we nog een rondje hop on hop off gedaan. Deze keer was de ronde een half uur langer dus we kregen nog wat extra's te zien. Terug in het hotel ben ik even in het zwembad gesprongen. De water temperatuur is aangepast aan de buitentemperatuur. Het was behoorlijk fris maar je knapt er wel van op. Ik kan niet uitleggen hoe gruwelijk warm het hier is. Vandaag weer 36 graden. Maar we mogen niet mopperen dus doen we dat niet.

Na het ontbijt zijn we met een Uber naar de fiets verhuur in Coconut Grove gebracht. De eigenaar (Phil) heeft enige tijd in Nederland gewoond dus hij kende nog een paar woordjes Nederlands. Het materiaal (de fietsen) was prima in orde. Dat komt niet zo vaak voor, meestal valt er wel ergens wat op aan te merken.  We konden de fietsen de hele dag gebruiken maar dat ging ons uiteindelijk niet lukken. Rond 14.30 uur hadden we het wel gezien. Het was weer bloedheet. We fietsten eerst naar Nightcliff onderweg hadden we mooie uitzichtpunten waar ik een aantal foto's van genomen heb. En vervolgens langs de kust tot Casuarina Beach. Terug zijn we gestopt bij een enorme "sports bar" waar 8 televisies op verschillende sportzenders stonden. Ook hadden ze een gokzaal. Het bekende werk in Australië. We reden weer omlaag en hadden lunch in Fannie Bay. Daarna reden we naar East Point reserve. Toen we dat er op hadden zitten hebben we de fietsen terug gebracht naar de zaak. We hebben ze op slot gezet en de sleutel in de brievenbus gegooid. Een SMS je naar Phil en alles was oké. Met een Uber weer terug naar het hotel. Daar eerst lauw douchen en toen een borrel op één van de vele terrassen met live muziek hier. Morgen gaan we de camper ophalen en begint dat avontuur. Onze eerste camping ligt als vast. Dat is in Cooinda, Kakadu National Park. Dat was hem weer groetjes uit Darwin.

1. Marga Moester:
    1 september 2024
    Leuk om te lezen wat jullie ondernemen.
    Veel succes met jullie avontuur.
    Ik ben benieuwd naar de camper.
  2. Henderina:
    Prachtige foto's.
    Fijn om de verhalen te lezen wat jullie allemaal meemaken.
    Wacht snel op jullie volgend avontuur.
  3. Shirley jahn:
    Heerlijk. Blijf genieten!!
  4. Marjan:
    1 september 2024
    Klinkt allemaal, weer super! Veel plezier met de camper.
  5. Gre Wierenga Martis:
    2 september 2024
    Hoi, hoi ik heb jullie verslagen ook weer opgepakt en ga jullie weer volgen. Zo leuk om met jullie mee te reizen.