Dag 6 en 7 Ottawa

26 augustus 2025 - Ottawa, Canada

Over dag 6 valt niet veel te vertellen . Dat was een reisdag maar voor de volgers niet echt de moeite waard wij hebben in ieder geval toch genoten. Vanmorgen zijn we met een Uber naar Parliament Hill gebracht. Dat ligt midden in het centrum en van daar uit gingen we rond 09.15 uur op pad. Het was de bedoeling om het gebouw van binnen te bekijken want dat is mogelijk. Maar het bleek momenteel een grote bouwput te zijn. Overal waar je keek stonden hijskranen en waren ze aan het graven en bezig dit prachtige gebouw te restaureren. We konden er dus niet in. ( Zelfde afknapper als Temple Square in Salt Lake City, Utah 2 jaar geleden ) Jammer dan. We zijn toen gaan wandelen door het centrum en zo kwamen we bij de sluizen tussen de Ottawa rivier en het Rideau kanaal. Het kanaal ligt een stuk hoger zodat er 5 sluizen genomen moeten worden om met een boot  in de rivier te komen.  Jaarlijks laat Parks Canada het water uit het kanaal in Ottawa via deze sluizen leeglopen, waardoor een deel van de bodem bloot komt te liggen voor onderhoud. Zo dat was weer een stukje Googelen. Hierna namen we een kijkje bij het Nationale Oorlogsmonument, ook bekend als "The Response", dit is een gedenkteken dat de opoffering symboliseert van al het Canadese legerpersoneel dat Canada in oorlogstijd heeft gediend voor vrede en vrijheid – in het verleden, heden en de toekomst. Het monument wordt bewaakt door 2 militairen in uniform. De wisseling van de wacht bij het National War Memorial  is een indrukwekkende ceremonie met doedelzakmuziek. De dagelijkse ceremoniële wisseling van de wacht met een Brits karakter vindt normaal plaats op Parliament Hill maar wegens de verbouwingen wordt het nu hier gedaan. Hierna zijn we koffie gaan drinken in een "bike rental/koffie shop." Om 12.00 uur gingen we varen op het Rideau kanaal. Via het internet hadden we kaartjes besteld en omdat we iets meer betaalden mochten we als eersten onze plek uitzoeken. Deze tocht van 1 1/2 uur stelde niet echt veel voor. Er viel niet veel indrukwekkends te zien. Op het einde van de trip begon het te stort regenen. Dit duurde 5 minuten en net toen we weer terug waren was het droog. Het was inmiddels ruimschoots etenstijd en we gingen naar Byward Market.  Dit is Ottawa's oudste en meest geconcentreerde wijk, boordevol boetiekjes, restaurants, koffiebars en bars. De wijk ByWard Market en Rideau Street bieden een unieke ervaring voor zowel toeristen als locals. Daar hebben we fantastisch gegeten bij "Luxe" een bistro/bbq restaurant. Hennie had spaghetti met zalm en ik had een filet mignon. Een lekker glas wijn erbij en de dag kon niet meer stuk. Hierna nog een wandeling door de wijk en toen met een Uber terug naar de camping. Het was een top dag.

1. Pauline:
    26 augustus 2025
    Prachtige foto's, geeft het gevoel er een beetje bij te kunnen zijn.
  2. Merel van Lonkhuijzen:
    26 augustus 2025
    Dat ziet er prachtig uit!
  3. Marjan:
    26 augustus 2025
    Heel mooi lekker genieten.