dag 21 Tadoussac - Quebec
8 september 2025 - Quebec, Canada
Vanmorgen hebben we ontbeten bij een restaurant dat vlak naast onze camping ligt. Ik had 2 gebakken eieren met toast en spek en Hennie een omelet de fromage. Hierna zetten we koers naar de ferry waar we mooi op tijd aankwamen. Hij lag er al en we hoefden niet echt lang te wachten voordat we naar de overkant werden gebracht. De hele tocht duurde slechts 10 minuten. Onderweg deden we natuurlijk weer boodschappen. Deze maal bij de IGA. Die kenden we uit Australië. Daar is het een simpele winkel maar hier is dat een ander verhaal. Het was een prachtige winkel met heel veel verse producten. Verderop stopten we in Sainte-Anne-de-Beaupré. Daar staat een gelijknamige basiliek. Het is een belangrijk rooms katholiek bedevaartsoord gewijd aan Sint-Anna, de moeder van de Maagd Maria en beschermheilige van onder anderen de zeelieden. De oprichters van de daar oorspronkelijk aanwezige kapel waren zeelieden, vermoedelijk van Bretonse afkomst. De basiliek is een katholieke gebedsplaats die jaarlijks door ongeveer een half miljoen pelgrims wordt bezocht. Het is een van de belangrijkste bedevaartsoorden in Noord-Amerika. Het is een prachtige basiliek waar je ook binnen mag kijken. Toen wij er waren was het behoorlijk druk met mensen die speciaal naar deze plek waren gekomen. Opvallend was dat het veel Aziaten waren en dan met name mensen uit Indonesië . Na dit bezoek zijn we doorgereden naar onze camping in de buurt van Quebec. Morgen gaan we naar de oude stad en we laten ons weer lekker met een Uber brengen. Gemak dient de mens. Groetjes van ons van camping de la Joie.
Mar velzel:9 september 2025Wat een prachtige basiliek met die mooie glas in lood ramen