dag 19 La Baie - Tadoussac

6 september 2025 - Tadoussac, Canada

De camping waar we afgelopen nacht hebben gestaan behoort tot een soort natuur vrienden organisatie. Wij waren de enige op de camping en voor de rest stonden er een paar grote caravans. Het voelde wel een beetje raar na veel drukke campings. De buiten voorzieningen waren perfect. De toiletten en douches waren een verhaal apart. Je kwam eerst in een grote hal en daarin waren de sanitaire voorzieningen. Het zag er allemaal best oud uit maar het was heel schoon. Toen het donker werd was het doodstil op de camping en nergens brandde licht. Het nodigde niet uit om nog naar buiten te gaan. Het geheel kwam een beetje "creepy" over. Gelukkig zijn we volledig selfsupporting dus dat was geen punt. De volgende morgen ben ik gaan douchen en ik moet zeggen dat het perfect was. Alles schoon en niemand die naast je ging zitten te bouten terwijl je aan het douchen was. Zo zie je maar dat het raar kan gaan. Na ons vertrek zijn we nog even bij een afsplitsing van de Saguenay river wezen kijken. Deze rivier liep achter onze campings langs. Gister hebben we een nieuw schema gemaakt en we besloten om naar Tadoussac te rijden. We hebben hier een camping geboekt voor 2 dagen. Morgen gaan we hier een whale watch tour doen. Onderweg zijn we gestopt bij Sainte Rose du Nord en hebben daar koffie gedronken. In Tadoussac zijn we door het stadje gelopen en hebben we geluncht en wat inkopen gedaan Vandaag was onze eerste frisse bewolkte dag. Volgens het weerbericht wordt het morgen weer beter. Dat is wel prettig omdat onze tour in een Zodiac boot wordt gedaan. (Dat is een open rubberboot met 2 grote zware motoren er achter) Groetjes uit Tadoussac.

1. Marga Moester:
    6 september 2025
    Alvast heel veel succes morgen. Hopelijk zien jullie walvissen.
    Het blijft weer leuk om te lezen wat jullie mee maken.
  2. Merel van Lonkhuijzen:
    7 september 2025
    Echt prachtig daar! Ik duim dat jullie walvissen zien!