05-09 Hervey Bay - Toowoomba
5 september 2026 - Toowoomba, Australië
Om kwart over 8 verlaten we Hervey Bay en rijden naar de eerstvolgende stad Maryborough. Tijdens de negentiende eeuw was de stad een belangrijke haven voor immigranten van over de hele wereld die zich in Queensland wilden vestigen. Maryborough heeft nog veel oude gebouwen die op de wereld erfgoedlijst staan: court house, heritage centre, school of arts, state library, Catholic Church St. Mary’s. Er staan ook veel Queenslanders: een historisch en iconisch voorbeeld van huizen, speciaal ontworpen om de hete en vochtige tropische klimaten te weerstaan. We willen de ACW = Australian Country Way (A13) rijden, maar Tom stuurt ons over de A1, wat de kortste weg is. Bij Tiaro nemen we het heft in eigen handen en slaan af naar het binnenland. Daar is het heerlijk rustig op de weg en de omgeving is afwisselend met bossen, boerderijen en kleine dorpjes. Er zijn heel wat meldingen van mogelijke overstromingen. Gelukkig is het nu de droge tijd. Uiteindelijk komen we bij Goomeri en sluiten we aan op de ACW. Verschillende borden wijzen op Nationale Parken. Dat is in Australië geen bijzonderheid, want het land heeft zo’n 500 tot 600 Nationale Parken, en het exacte getal is niet bekend. Hoe dan ook de natuur wordt hier in goede conditie gehouden. We lunchen in Crows Nest Hotel. The place to be voor de locals, want het was ontzettend druk met families en vrienden die daar tijdens de lunch samen komen. Natuurlijk zijn ook een goede bar, een speelgoed ‘gokkast’ voor kinderen en de nodig gokkasten voor volwassen aanwezig. We moeten langere tijd wachten, maar het eten was prima. We overnachten op BIG4 Toowoomba Holiday Park (met ensuite). Het was een leuke en afwisselende route vandaag. Wel weer erg warm hier, 31 graden.
Pauline:5 september 2026Mooie muurschildering op de eerste foto. Bijzondere manier van bouwen. 😊
Mar Velzel:5 september 2026Wat een mooie muurschildering bij het restaurant en die queenslanders zijn zo mooi,vrienden van ser en hennie hadden er ook 1,daar gingen we eten,2.5 uur heen en 2.5 uur terugrijden,wat een afstanden. Xxx