04-10 Millicent Warrnambool

4 oktober 2024 - Warrnambool, Australië

Vanmorgen zijn we al weer redelijk vroeg vertrokken naar Warrnambool. Wij zijn niet van die uitslapers en bijna alle dagen zijn we rond 08.30 uur op pad. Het is ook niet zo verwonderlijk als je iedere nacht minstens 8 uur slaapt. Goed onze eerste stop was in Mount Gambier bij het Blue Lake. (dat ook echt blue was)    Blue Lake (blauw meer) in Mount Gambier, Zuid-Australië is een kratermeer met een helder blauwe kleur.    Het is een van de oorspronkelijk vier kratermeren op Mount Gambier. Van de vier meren resten er slechts twee, Blue Lake en Valley Lake. De andere twee (Leg of Mutton Lake en Brownes Lake) zijn opgedroogd in de afgelopen 30 tot 40 jaar doordat het grondwaterpeil daalde.          Het meer voorziet het stadje Mount Gambier van drinkwater.             Vervolgens gingen we naar het Umpherston Sinkhole. De schoonheid van de deze sinkhole moet je zien om te geloven.  wij liepen naar beneden, langs de terrassen en achter de hangende wijnranken. Het staat ook bekend als de verzonken tuin. Onderweg zijn we gestopt in Port Fairy en daar hebben we natuurlijk weer uitgebreid geluncht bij de bistro van hotel Victoria. Verderop weer even tanken en wat inkopen doen en toen naar de camping. Gisteravond hadden we een paar uur flink regen maar dat was van 19.00 uur tot 21.30 uur. Geen probleem. Vandaag was het weer prachtig weer.          Groetjes uit Warrnambool. Oja, we zijn totaal ongemerkt weer in een andere staat terecht gekomen. We zitten nu in Victoria. Dat betekent dat de klok weer een half uur vooruit gaat. Het is hier dus momenteel 8 uur later dan bij jullie.      Groetjes uit Warrnambool.