16-09 Kiama - Shellharbour
16 september 2026 - Shellharbour, Australië
Vandaag ben ik 72 geworden. We gaan vandaag naar onze besproken camping in Shellharbour. Omdat we gister niet veel geluk hadden bij de blowholes gingen we vanmorgen opnieuw kijken. Deze keer was het een ander verhaal. Door het beuken van de golven in een rots tunnel spoot het water onwijs omhoog. Het haalde zeker een hoogte van 25 meter. Geweldig om te zien. Door de harde wind werden wijzelf ook behoorlijk nat gesproeid. Hierna gingen we naar het Stockland Shellharbour shopping centre. Dat is een megagroot winkelcentrum waar alles te kopen en vinden is. Hennie vond dat het echt tijd was om even naar de kapper te gaan en dat deed ze dus. Na de "behandeling" was ze heel te spreken en eerlijk gezegd ik ook. We hebben daar een tijdje rond gekeken en zijn toen naar de camping gegaan. Nadat we de camper neergezet hadden zijn we lopend naar het stadje gegaan. Dat is vlakbij. Onderweg kom je langs een prachtig zwembad de Beverley Whitfield Ocean Pool dat is een 50 meter lang zoutwaterzwembad aan de zuidkant van de boulevard van Shellharbour Village, Het zwembad ligt in een prachtige kustomgeving en is een populaire plek om te zwemmen, te ontspannen en van de buitenlucht te genieten. In het stadje lieten we ons eerst weer even masseren. Deze dames konden er wat van. Die van mij was zo goed dat ik gelijk een vervolgafspraak voor vrijdag heb gemaakt. Hennie gaat dan onze was laten doen bij een wasserette waar alles gewassen, gedroogd en opgevouwen wordt. Op de camping was het niet mogelijk omdat daar de boel defect is. Pech daar hadden we niet op gerekend. Vrijdag moet alles weer schoon zijn want vrijdag leveren we de camper in en zaterdag vliegen we naar Tasmanië. Okee na de massage zijn we heerlijk gaan eten bij het Harbour Thai restaurant. We kenden dit nog van vorige keren en je kunt er geweldig lekker eten. Hierna zijn we terug naar de camping gegaan en hebben alles weer ingericht.

Fijne dag en uiteraard vervolg van jullie droomreis