02-10 Victor Harbor Millicent
2 oktober 2024 - Millicent, Australië
Onze eerste stop was in Strathalbyn waar we in een leuke zaak koffie hebben gedronken. Vervolgens zijn we gestopt bij een Pink Lake waar ik geen foto van heb genomen. Ik vond het niet zo pink. Verderop stopten we bij Jack Point Pelican Observatory in het Coorong National Park. Dit is de thuisbasis van veel vogels, waaronder de Australische pelikanen die broedkolonies vestigen op de kalksteeneilanden van de South Lagoon. Deze pelikanen zijn een van de acht soorten die wereldwijd voorkomen. Toegang tot de eilanden is verboden, maar bezoekers kunnen de pelikanen observeren vanaf een observatiedek bij Jack Point, dat uitkijkt over de eilandengroep. Wist je dat pas uitgekomen pelikaanjongen roze van kleur zijn en open ogen hebben? Ze zijn pas na ongeveer een week bedekt met kort grijs dons! Pelikanen broeden hier regelmatig tussen de maanden juni en maart. En het was echt de moeite waard. Enorme groepen pelikanen vlogen hoog over ons heen en lieten zich meevoeren op de thermiek. Ik had een aantal prachtige foto's gemaakt maar bij het omzetten van mijn lens ben ik niet voorzichtig genoeg geweest. Hierdoor zat er een aantal irritante vlekken op en daar kan ik dus niet tegen. Hup gelijk weg gemieterd. Gelukkig heeft Hennie ook foto's gemaakt dus deze die erbij zit is van haar. In Kingston wilden we lunchen maar die tent was gesloten. Wel stond er een gigantische kreeft voor het pand. Ze pretenderen de "lobstertown" van Australië te zijn. Op de camping hebben we ingecheckt en daarna gingen we naar de Woolworth voor inkopen. Later heb ik voor Hennie 2 zalmmoten klaar gemaakt en voor mijzelf een heerlijk stuk vlees. Hennie heeft nog uitgezocht hoever het was als we terug gingen om de pelikanen alsnog een keer op de foto te zetten en dat kwam op 200 km heen en dan ook weer 200 km terug. Dat is dus geen optie. We hadden vandaag wel weer een prima dag. Groetjes uit Millicent.
Henderina:2 oktober 2024Geweldig
Will en Mieke:2 oktober 2024Het blijft genieten !. Ook voor ond.